برگزاری نشست بررسی فعالیت های ترجمان دانش دانشگاه علوم پزشکی تهران در معاونت تحقیقات و فناوری
نشست بررسی فعالیت های ترجمان دانش دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور معاون تحقیقات و فناوری، مدیر امور تحقیقات و فناوری، معاونین پژوهشی و رابطین ترجمان دانش واحد های تابعه در معاونت تحقیقات و فناوری در تاریخ 30 خرداد 1403 در سالن جلسات این معاونت برگزار شد
برگزاری چهارمین وبینار ترجمان دانش سال 1403 در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران
چهارمین وبینار ترجمان دانش 21 خرداد 1403 در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
برگزاری جلسه بررسی طرح ها و تحقیقات علمی صورت گرفته در خصوص تاثیر آلاینده های میکروپلاستیک و نانوپلاستیک بر سلامت انسان در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران
جلسه بررسی طرح ها و تحقیقات علمی صورت گرفته در خصوص تاثیر آلاینده های میکروپلاستیک و نانوپلاستیک بر سلامت انسان 13 خرداد 1403 در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد.
برگزاری سومین وبینار ترجمان دانش با عنوان ارزشیابی اثرات فراآکادمیک در دانشگاه علوم پزشکی تهران
سومین وبینار ترجمان دانش با عنوان ارزشیابی اثرات فراآکادمیک در دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ 25 اردیبشت 1403 با حضور دکتر فرزانه شیرانی، عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر کمیته مطالعات جمعیتی، کوهورت و بیوبانکهای دانشگاه در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه به صورت حضوری و انلاین برگزار شد.
برگزاری اولین جلسه از سلسله وبینارهای ترجمان دانش در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران
اولین جلسه از سلسله وبینارهای ترجمان دانش، 4 اردیبهشت 1403 در سالن جلسات معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با تدریس دکتر سپیده خداپرست، پژوهشگر مرکز تحقیقات ضایعات مغزی نخاعی- پژوهشکده علوم اعصاب، به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
طرح اثرگذار(فراآکادمیک)ابداع روش جدید جراحی شکستگی استخوانهای بلند در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر محمدحسین نبیان، رئیس مرکز تحقیقات میانرشتهای کاربردی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به موضوع طرح پژوهشی خود با عنوان «استفاده از روش نویگیشن بر پایه فلوروسکوپی در قراردادن پیچهای قفلشونده در استخوانهای بلند» گفت: برای رفع چالشهایی که در پیچکردن میله داخل استخوان وجود دارد این طرح آغاز شد و پس از انجام آزمایشها حیوانی، به مرحله بالینی رسیده است. وی مزایای استفاده از این روش را کاهش مدتزمان جراحی و کاهش دوز اشعه برای بیماران و کارکنان درمانی عنوان کرد.
طرح اثرگذار(فرااکادمیک)مطالعه تاثیر عصاره برگ درخت انبه در تقویت حافظه و بهبود تمرکز
این برنامه از تامز اج به مطالعه دکتر محمد طایفی، دانش آموخته دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه تولید داروی گیاهی از عصاره برگ درخت انبه اختصاص دارد. این دانش آموخته دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه گیاهان دارویی و تولید دارو به روش طبیعی، یکی از شاخه های رشته داروسازی است گفت: در این راستا مطالعه ای انجام شد که نتایج آن نشان داد، عصاره برگ درخت انبه دارای اثرات بیولوژیکی است و می تواند در تقویت حافظه و بهبود تمرکز موثر باشد. از این رو این مطالعه به طرح نوآورانه ای در تلخیص و خالص سازی مگنفرین منجر شد و اکنون فرایند تجاری سازی را طی می کند.
طرح اثرگذار(فراآکادمیک)طراحی سیستم BCI با قابلیت جدید و موثر در توانبخشی بیماران حرکتی
سیستم های BCI برای انسان این امکان را فراهم می کند تا بدون دخالت مستقیم ماهیچهها و با استفاده از سیگنال مغز خود یک عمل خاص (مانند کنترل یک پروتز، تایپ حروف، بیان منظور و یا کنترل ابزارهای اطراف) را انجام دهد. این سیستم برای افرادی که محدودیت حرکتی دارند قابل استفاده است. پیش از این اکثر سیستم های BCI کارکردی براساس فرکانس پایین و متوسط و محدودیت هایی شامل خستگی چشم کاربر، تداخل ریتم سیگنال الفا و ایجاد صرع داشتند. تیم تحقیقاتی دکتر امیر همایون جعفری مدیر گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مطالعه خود کارایی این سیستمها را در فرکانس بالا و با الگوهای جدید بررسی و سیستم جدیدی را با قابلیت تایپ حروف بروی نمایشگر براساس الگوهای آشوبگونه با فرکانس بالای بینایی و بدون محدودیت های قبلی طراحی کردند.
طرح اثرگذار(فراآکادمیک)طراحی دستگاه هوشمند تشخیص ارتباط عملکردی عصبی عضلانی
دستگاه هوشمند ارزیابی عملکرد سیستم عصبی عضلانی که به همت تیم تحقیقاتی دکتر امیر همایون جعفری مدیر گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1402 طراحی و ساخته شد؛ در مسابقات بین المللی BCI Awards 2023 به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه نهایی انتخاب شد. بیماری ALS یکی از شایعترین بیماری های عصبی عضلانی است که مکانیزم و دلیل آن ناشناخته است و در مراحل اولیه بیماری علائم ظاهری مشخصی نداشته و در اغلب موارد، تست های تشخیصی موجود در افتراق این بیماری از سایر بیماری های این حوزه دچار مشکل می شوند. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه میتواند نحوه درمان و کنترل علائم را بهبود و همچنین طول عمر بیمار را افزایش دهد. در این راستا تیم تحقیقاتی دکتر امیرهمایون جعفری مدیر گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در آزمایشگاه سیگتال و تجهیزات پزشکی واقع در مرکز تحقیقات فناوری های بایومدیکال و رباتیک دانشگاه، با استفاده از روش های پردازشی پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی و دینامیک غیر خطی، نمونه آزمایشگاهی دستگاه هوشمند تشخیص اتوماتیک ارتباط عملکردی عصبی عضلانی را طراحی و توسعه داده اند.
طرح اثرگذار(فراآکادمیک)درمان زخم پای دیابتی با استفاده از پرده آمنیون جنین
در این برنامه از تامز اج، دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی استاد غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، روش درمان زخم پای دیابتی با استفاده از پرده آمنیون جنین را تشریح می کند. درمان زخم پای دیابتی با استفاده از پرده آمنیون جنین در مقایسه با روش استاندارد پانسمان گاز مرطوب، در سرعت بهبود زخم و کنترل آن تاثیر بسزایی دارد و میزان بستری بیمار و قطع پا را کاهش می دهد. ایران جزو معدود کشورهایی است که موفق به تولید پانسمان از پرده آمنیون جنین شده و این محصول در سراسر کشور استفاده می شود.