اولین جلسه طرح پایش کار آزمایی های بالینی
اولین جلسه طرح پایش کار آزمایی های بالینی در دانشگاه، برگزار شد.
اولین جلسه طرح پایش کار آزمایی های بالینی در دانشگاه با حضور معاون تحقیقات و فنآوری دانشگاه برگزار شد.
این جلسه روز سهشنبه 7 آذرماه 96 با حضور دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فنآوری، دکتر دولتی و دکتر فیروز رئیس مرکز پوست و جذام، دکتر نیک فر مدیر امور پژوهشی دانشگاه، کارشناسان مرکز پوست و جذام و مرکز کار آزمایی بالینی در تالار همایش مرکز پوست و جذام برگزار شد.
دکتر علیرضا فیروز، ضمن معرفی فعالیتهای مرکز پوست و جذام گفت: مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام قدیمیترین و بزرگترین مرکز تحقیقات پوست درکشوربوده و در سال ۱۹۹۲ میلادی (۱۳۷۱ خورشیدی) توسط دکتر یحیی دولتی بنا گردیده است.
وی گفت: محور فعالیتهای این مرکز پژوهش و آموزش درزمینه های مختلف بیماریهای پوستی و نیز جذام است. تیمی که در مرکز مشغول فعالیتاند عبارتاند از تیم متخصصین پوست و مو، آسیبشناسی، ایمنیشناسی و آلرژی، فارماسیوتیکس، پزشکان عمومی، فلوهای تحقیقاتی، خبرگان علوم پایه، پرستاران، تکنسینها، کارشناس کتابداری و پرسنل بخش اداری. تمام پزشکان مشغول به کارد راین مرکز دورههای GoodClinical Practice (GCP)را گذراندهاند و در این مرکز توانایی و امکان طراحی و اجرای کار آزمایی های بالینی فاز I تا IV، مطالعات روی فرآوردههای دارویی، آرایشی، بهداشتی مورد مصرف دردرماتولوژی (با استفاده از روشهای بیومترولوژیک) و نیز برخی مطالعات سلولی، مولکولی و فارماکولوژیک وجود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات پوست و جذام در ادامه به معرفی مرکز کار آزمایی بالینی پرداخت و گفت: کمیته اخلاق کشوری پرسشنامهای را برای پایش طرحهای کار آزمایی بالینی تدوین کرده که ما در مرکز کار آزمایی بالینی با در نظر گرفتن اصول GCP این پرسشنامه را تکمیل کرده و از این پرسشنامهها برای پایش کار آزمایی بالینی در سطح دانشگاه استفاده خواهیم کرد.
دکتر فیروز بابیان اینکه کار آزمایی بالینی متعددی در سطح دانشگاه صورت میگیرد ادامه داد: در کار آزمایی بالینی با توجه به اینکه مداخله بر روی انسان صورت میگیرد ازاینجهت هم اعتبار بالاتری در بین انواع مختلف روشهای پژوهشی دارد و هم مخاطرات بیشتری ازنظر اخلاقی دارد، بنابراین هم قبل از شروع کار آزمایی بالینی رضایتنامهها و تمام موارد باید مورد تأیید کمیته اخلاق برسد.
وی افزود: تاکنون بعد شروع کار آزمایی بالینی نظارتی صورت نمیگرفت همه کنترلها قبل از شروع بود ولی با توجه به اهمیتی که ذکر شد قرار شده کار آزمایی بالینی دانشگاه در طی اجرا هم مورد پایش قرار بگیرند.
دکتر فیروز گفت: با توجه به اینکه تعداد کار آزمایی ها زیاد است عملاً پایش تمامی آنها امکانپذیر نیست بنابراین با نظر کمیته اخلاق درصدی از آنها انتخاب شدند که ابتدا بر اساس ریسک خطر به سه دسته با خطر کم، با خطر متوسط و با خطر زیاد تقسیم شدند و از بین کار آزمایی هایی که خطر بالا دارند تعداد بیشتر، از بین کار آزمایی های ریسک متوسط تعداد متوسط و کارآزمایی ها با خطر کم هم تعداد کمتری برای پایش انتخاب شدند که هماکنون اولین طرح مورد پایش قرار میگیرد و بهتدریج همکاران با هماهنگیهایی که با مجریان طرح از طریق کمیته اخلاق انجام خواهند داد ادامه این پایش ها صورت خواهد گرفت.
در پایان این جلسه حاضرین از طرح و مستندات آن بازدید کردند.
ارسال به دوستان